Mielonka w słoiku

Kiełbasy « poprzedni | następny »
allice - Przepis na: Mielonka w słoiku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 110
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mielonka w słoiku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna alternatywa dla sklepowych wędlin.


trudność: średne
czas:

Mielonka w słoiku - SKŁADNIKI:

Mielonka w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa razem z gorczycą solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy na zwięzłą masę. Napełniamy słoiki wielkości 0,5l i pasteryzujemy około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby galaretka która powstaje w słoiku była bardziej sztywna to do każdego słoika przed pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielonka w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie Cukiniowy Misz-Masz
Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem
Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem Kiełbasa zapiekana
Biała z wiśniami , kolorowym pieprzem i rozmarynem Wielkanocna biała kiełbasa Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane