allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Mielonka w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna alternatywa dla sklepowych wędlin.

Mielonka w słoiku

Składniki:

Mielonka w słoiku

Sposób przygotowania:

Mielonka w słoiku

Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa razem z gorczycą solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy na zwięzłą masę. Napełniamy słoiki wielkości 0,5l i pasteryzujemy około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby galaretka która powstaje w słoiku była bardziej sztywna to do każdego słoika przed pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.