Mielonka w słoiku

Kiełbasy « poprzedni | następny »
allice

Mistrz Kuchni
Przepisy: 110
zdjęcia: 1 z 1
Mielonka w słoiku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszna alternatywa dla sklepowych wędlin.


trudność: średnie
czas:

Mielonka w słoiku - SKŁADNIKI:

Mielonka w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa razem z gorczycą solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy na zwięzłą masę. Napełniamy słoiki wielkości 0,5l i pasteryzujemy około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby galaretka która powstaje w słoiku była bardziej sztywna to do każdego słoika przed pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielonka w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
 Krupnik na białej kiełbasie Kiełbasy z grzybami Biała kiełbasa w jabłkach i cebuli
Naleśniki Eli z parówką Domowa mielonka z dodatkami Domowa wędzona kiełbasa
Pęczotto Eli na bogato Zawijane bułeczki z białą kiełbasą Kapusta Eli ala szybki bigos
Szybki makaron Eli ala łazanki Parówkowe koziołki z cebulką Biała kiełbasa opiekana w pikantnej marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane