Mielonka w słoiku

Kiełbasy « poprzedni | następny »
allice

Mistrz Kuchni
Przepisy: 110
zdjęcia: 1 z 1
Mielonka w słoiku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszna alternatywa dla sklepowych wędlin.


trudność: średnie
czas:

Mielonka w słoiku - SKŁADNIKI:

Mielonka w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa razem z gorczycą solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy na zwięzłą masę. Napełniamy słoiki wielkości 0,5l i pasteryzujemy około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby galaretka która powstaje w słoiku była bardziej sztywna to do każdego słoika przed pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielonka w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Pęczotto Eli na bogato Zawijane bułeczki z białą kiełbasą Kapusta Eli ala szybki bigos
Szybki makaron Eli ala łazanki Parówkowe koziołki z cebulką Biała kiełbasa opiekana w pikantnej marynacie
Grillowana kiełbaska Cukinia z makaronem Rolady schabowe Eli z kiełbasą z grilla
Czerwona fasolka z wędlinami w sosie pomidorowym Domowy baton mięsny Chrupiąca panierowana parówka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane