Mielonka w słoiku

Kiełbasy « poprzedni | następny »
allice - Przepis na: Mielonka w słoiku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 110
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Mielonka w słoiku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszna alternatywa dla sklepowych wędlin.


trudność: średne
czas:

Mielonka w słoiku - SKŁADNIKI:

Mielonka w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa razem z gorczycą solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy na zwięzłą masę. Napełniamy słoiki wielkości 0,5l i pasteryzujemy około 1,5 godziny. Z podanej porcji wychodzą 4 słoiki 0,5l. Jeżeli chcemy aby galaretka która powstaje w słoiku była bardziej sztywna to do każdego słoika przed pasteryzowaniem można dodac 0,5 łyżeczki żelatyny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Mielonka w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kiełbasy
Kapusta Eli z dynią Parówki po angielsku (zamiast flaków) Gulasz z parówek
Chorizo- hiszpańska kiełbasa dojrzewająca Biała kiełbasa marynowana w ketchupie Danie jednogarnkowe - makaron z kiełbaską w sosie
Cukiniowy Misz-Masz Zapiekanka z cukinii, pomidorów i kiełbasy Parówki w cieście francuskim
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem Grillowana kiełbasa śląska Młoda kapusta z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane