Sakiewki z sałatką tuńczykową

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sakiewki z sałatką tuńczykową

Eleganckie sakiewki idealnie sprawdzą się jako element wielkanocnego śniadania. W dodatku robi się je naprawdę szybko!

Składniki:

Sakiewki z sałatką tuńczykową

Na naleśniki:

Na farsz:

  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 szklanki kukurydzy
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym (160 g)
  • cienki szczypiorek

Sposób przygotowania:

Sakiewki z sałatką tuńczykową
1. Z mąki, jajek, mleka, wody i soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Usmaż cienkie naleśniki.

2. Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórki i paprykę pokrój w drobną kostkę. Połącz wszystkie składniki z ugotowanym na sypko ryżem. Układaj porcję farszu na środku naleśników, formuj sakiewki, zawiązując je szczypiorkiem.