Schab nadziewany kaszą i pieczarkami

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Schab nadziewany kaszą i pieczarkami

Szukasz pomysłu na smaczną i elegancko podaną sztukę mięsa? Schab faszerowany pęczakiem i pieczarkami to wyśmienity pomysł na obiad!

Składniki:

Schab nadziewany kaszą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany kaszą i pieczarkami
1. Pieczarki umyj, większe przekrój na połówki. Usmaż na oleju z dodatkiem masła.

2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu. Część usmażonych pieczarek zostaw w całości, resztę posiekaj.

3. W misce wymieszaj ugotowaną kaszę, cebulę i pieczarki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem.

4. Mięso natrzyj w środku i na zewnątrz solą, natnij w nim kieszeń. Środek wypełnij przygotowanym farszem. Otwór zaszyj.

5. Mięso włóż do brytfanny, podlej odrobiną wody i piecz pod przykryciem ok. 70 minut w temp. 180 st. C.