Strona główna Smażone grzyby z cebulką

Smażone grzyby z cebulką

Ziziunka18 - Przepis na: Smażone grzyby z cebulką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Smażone grzyby z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa


trudność: łatwe
czas:

Smażone grzyby z cebulką - SKŁADNIKI:

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Smażone grzyby z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone grzyby z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby leśne
Omlet ze smardzami Pierogi z zielonawymi gołąbkami Jajecznica z kanią
Pierogi z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Marynowane opieńki
Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni Pizza z aromatycznymi kurkami
Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami Sos ze świeżych podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane