Strona główna Smażone grzyby z cebulką

Smażone grzyby z cebulką

Ziziunka18 - Przepis na: Smażone grzyby z cebulką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Smażone grzyby z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa


trudność: łatwe
czas:

Smażone grzyby z cebulką - SKŁADNIKI:

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Smażone grzyby z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone grzyby z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby leśne
Marynowane maślaki Makaron z sosem ze świeżych podgrzybków Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami
Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką
Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku) Pulpeciki w leśnym sosie Filet z prawdziwkach
Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą Roladki schabowe z grzybami i warzywami Ryżowa przekąska na ciepło

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane