Strona główna Smażone grzyby z cebulką

Smażone grzyby z cebulką

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 3
Smażone grzyby z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa


trudność: łatwe
czas:

Smażone grzyby z cebulką - SKŁADNIKI:

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Smażone grzyby z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone grzyby z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby leśne
Kartoflanka z dyniową wyspą Fasolowa z grzybami i brokułem Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Omlet z kurkami Zrazy z zająca ze smardzami Domowy wegański bigos
Krem z borowików Udka zapiekane na warzywach pod sosem śmietanowym Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
Schabowy w parmezanie z sosem grzybowym Marynowane podgrzybki Marynowane prawdziwki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane