Strona główna Smażone grzyby z cebulką

Smażone grzyby z cebulką

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 3
Smażone grzyby z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa


trudność: łatwe
czas:

Smażone grzyby z cebulką - SKŁADNIKI:

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Smażone grzyby z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone grzyby z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby leśne
Filet z kurkami, szpinakiem i serem Warkocz z suszonymi grzybami i majonezem Jajecznica z leśnymi grzybami
Smażone kapelusze kani Pierogi Eli z dynią i grzybami Szynka duszona z leśnymi grzybami
Suszone grzyby w panierce Naleśniki przekładane jajkami z kurkami Jajecznica z kurkami
Schabowa rolada z grzybami leśnymi Kremowa zupa kurkowa Ryż smażony z kurkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane