Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Smażone grzyby z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa

Smażone grzyby z cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone grzyby z cebulką

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Smażone grzyby z cebulką

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.