Strona główna Smażone grzyby z cebulką

Smażone grzyby z cebulką

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
Przepisy: 119
zdjęcia: 1 z 3
Smażone grzyby z cebulką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smażone grzyby jako dodatek do drugiego dania lub do pieczywa


trudność: łatwe
czas:

Smażone grzyby z cebulką - SKŁADNIKI:

  • dowolna ilość leśnych grzybów(mogą być też mrożone),
  • 3-4 cebule,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz

Smażone grzyby z cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone i umyte grzyby kroimy według uznania. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i pozostawiamy na sicie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsypujemy cebulę, delikatnie podsmażamy i dodajemy sól i pieprz. Następnie dodajemy odsączone grzyby. Podsmażamy, aż grzyby się delikatnie przyrumienią. Podajemy do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Są pyszne ze świeżym pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Smażone grzyby z cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby leśne
Krem z borowików Udka zapiekane na warzywach pod sosem śmietanowym Skrzydełka w sosie z grzybami i marchewką
Schabowy w parmezanie z sosem grzybowym Marynowane podgrzybki Marynowane prawdziwki
Grzybowe danie jednogarnkowe Sos z suszonych grzybów Zupa z suszonych grzybów
Sos śmietanowy z łososiem i kurkami Postne gołąbki z kaszą i grzybami Krucho - drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane