Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Tatar z wędzonego łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 290
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masz mało czasu na przygotowanie świątecznych potraw? W takim razie w Twoim menu nie może zabraknąć łososiowego tatara!

Tatar z wędzonego łososia

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia

 

  • 25 dag filetu z wędzonego łososia
  • sok z 1/2 cytryny
  • oliwa
  • świeżo mielony pieprz cytrynowy
  • ogórek konserwowy
  • cebulka
  • kilka marynowanych grzybków
  • sos sojowy
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia
1. Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę. Skrop sokiem z cytryny.

2. Ogórka, cebulę i marynowane grzybki bardzo drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj, dodaj do ryby.

3. Danie dopraw do smaku dodając oliwę, sos sojowy i pieprz. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Prosty w przygotowaniu rybny tatar. Smacznego!