Książka kucharska Idealny barszcz czerwony

Barszcz czerwony to jedna z gwiazd wigilijnej kolacji. Jak zrobić doskonały barszcz od podstaw i z czym go podawać?

Idealny barszcz czerwony
fot. Fotolia

Ta książka kucharska powstała z myślą o wszystkich, którzy chcą swój barszczyk na Wigilię zrobić samodzielnie, od podstaw. Znajdziecie w niej przepisy na zakwas, kiszone buraczki i sam barszcz w kilku wersjach.
Obok nich książka zawiera przepisy na dodatki do barszczu - uszka, paszteciki i krokiety, mniej lub bardziej typowe.

Tradycyjny smakołyk

Czerwony barszczyk, kiszony w domowym zaciszu to produkt tani i prosty w przygotowaniu! Składa się z łatwo dostępnych buraków i zakwasu chlebowego, który nadaje mu charakterystyczny, kwaskowy smak.

Popularny barszcz czerwony to także znakomite źródło witaminy C, a dzięki burakom także żelaza, kwasu foliowego, potasu, miedzi, cynku, ale też rzadko spotykanego w warzywach- rubidu i cezu!

Barszczyk czerwony to tradycyjna potrawa wigilijna, ale śmiało serwować ją można na codzienny obiad lub rodzinną uroczystość. Wystarczy poeksperymentować z dodatkami i nowe doznania smakowe gwarantowane!

Nie masz sprawdzonego przepisu na ten znanym wszystkim  smakołyk? Zainspiruj się recepturami zawartymi w tej książce kucharskiej. Czekamy na efekty Waszych starań!


Więcej przepisów na uszka znajdziecie tutaj - przepisy na uszka na Wigilię i nie tylko >>>

Ciekawym dodatkiem do barszczyku jest też kulebiak - w tej książce zgromadziliśmy przepisy na kulebiak idealny >>>

A w tej (barszczem można popijać przecież też potrawy mięsne) - na paszteciki w różnych odsłonach >>>

Polecamy też film video, na którym Karol Okrasa ze swoim zespołem mierzy się z tematem barszczu z uszkami.
 



Przepisy z książki kucharskiej