Książka kucharska Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Czy wiecie, że tak naprawdę ta „kasza” nie jest kaszą? W tej książce kucharskiej dowiecie się o niej więcej i znajdziecie doskonałe przepisy!

Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną
fot. Fotolia
Kasza gryczana nie jest tym, czym wygląda na pierwszy rzut oka. Smakuje jak kasza, wygląda jak kasza, a w rzeczywistości jest bliskim krewnym szczawiu i rabarbaru. Kasza gryczana powstaje bowiem z ziaren gryki – rośliny z rodziny rdestowatych.

W wielu doskonałych restauracjach kasza gryczana jest dzisiaj częściej używana jako składnik deserów, niż dodatek do tradycyjnych mięs. W tej książce znajdziecie też przepisy na ciasta z kaszą gryczaną.

Jak gotować kaszę? Dowiesz się tutaj >>>

Niezwykle bogata w witaminy i składniki odżywcze, dostarcza organizmowi tak potrzebny krzem, magnez, żelazo, a co więcej - nie zawiera glutenu.

Przy tych wszystkich zaletach ma też niezwykle mało kalorii!

Najbardziej popularna jest ta prażona, mimo że naturalna kasza gryczana zawiera więcej witamin. Zobaczcie przepisy na różne potrawy z kaszą gryczaną!

  Gryczane ciasto czekoladoweBakłażan z grilla nadziewany kaszą


Przeczytaj o zdrowych właściwościach kaszy >>>


Przepisy z książki kucharskiej