Kasza gryczana nie jest tym, czym wygląda na pierwszy rzut oka. Smakuje jak kasza, wygląda jak kasza, a w rzeczywistości jest bliskim krewnym szczawiu i rabarbaru. Kasza gryczana powstaje bowiem z ziaren gryki – rośliny z rodziny rdestowatych.
W wielu doskonałych restauracjach kasza gryczana jest dzisiaj częściej używana jako składnik deserów, niż dodatek do tradycyjnych mięs. W tej książce znajdziecie też przepisy na ciasta z kaszą gryczaną.
Jak gotować kaszę? Dowiesz się tutaj >>>
Niezwykle bogata w witaminy i składniki odżywcze, dostarcza organizmowi tak potrzebny krzem, magnez, żelazo, a co więcej - nie zawiera glutenu.
Przy tych wszystkich zaletach ma też niezwykle mało kalorii!
Najbardziej popularna jest ta prażona, mimo że naturalna kasza gryczana zawiera więcej witamin. Zobaczcie przepisy na różne potrawy z kaszą gryczaną!
Przeczytaj o zdrowych właściwościach kaszy >>>
W wielu doskonałych restauracjach kasza gryczana jest dzisiaj częściej używana jako składnik deserów, niż dodatek do tradycyjnych mięs. W tej książce znajdziecie też przepisy na ciasta z kaszą gryczaną.
Jak gotować kaszę? Dowiesz się tutaj >>>
Niezwykle bogata w witaminy i składniki odżywcze, dostarcza organizmowi tak potrzebny krzem, magnez, żelazo, a co więcej - nie zawiera glutenu.
Przy tych wszystkich zaletach ma też niezwykle mało kalorii!
Najbardziej popularna jest ta prażona, mimo że naturalna kasza gryczana zawiera więcej witamin. Zobaczcie przepisy na różne potrawy z kaszą gryczaną!
Przeczytaj o zdrowych właściwościach kaszy >>>