Książka kucharska Rolada szpinakowa z łososiem na 12 sposobów!

Rolada ze szpinakiem i łososiem to prosta do przygotowania przystawka, którą podaje się na zimno. W naszej książce kucharskiej znajdziesz 12 autorskich propozycji - spośród nich z pewnością wybierzesz najlepszy przepis na tę przystawkę!

Rolada szpinakowa z łososiem na 12 sposobów!
fot. Adobe stock

Rolada szpinakowa z łososiem to szpinakowe ciasto posmarowane kremowym serkiem (np. Philadelphia), wyłożone łososiem i zwinięte w roladę.

Roladę szpinakową z łososiem zawsze serwujemy na zimno, po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce. 

Jaki łosoś do rolady szpinakowej będzie najlepszy?

Do przygotowania rolady szpinakowej z łososiem wybierz łososia wędzonego w płacie. Pamiętaj, aby pozbawić go skóry. Jeśli zdecydujesz się na upieczenie łososia pamiętaj też o wyjęciu ości. Tutaj sprawdzisz jak długo piec łososia

Świeży czy mrożony szpinak na roladę?


Zarówno świeży jak i mrożony szpinak będą dobre do przygotowania szpinakowego ciasta na roladę. Jeśli wybierzesz świeży szpinak, umyj liście w zimnej wodzie, a następnie przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku. Kiedy liście szpinaku zwiędną, zblenduj je.

Mrożonego szpinaku nie musisz blendować, ale także warto go odpowiednio doprawić.


Przepisy z książki kucharskiej