Jesienne pierwsze chłody i deszcze powodują, że chciałoby się czymś ciepłym wypełnić żołądek. Wracają do łask zupy. A jesień dostarcza nam bogactwa warzyw na wywary, które warto robić samemu. Mięsne, warzywne lub grzybowe wywary nadają zupom aromat i głęboki smak.
Wywaru można przygotować więcej i zamrozić go w małych porcjach. Niektórzy lubią zupy zabielane śmietaną, inni wolą zagęścić zupę tradycyjną zasmażką z mąki i masła. Ale można też utrzeć ugotowane ziemniaki, seler, marchew, dynię lub pieczoną paprykę bez skóry i tak zagęszczona zupa będzie "chudsza".
Wybraliśmy z gotujmy.pl także zupy zdecydowanie pożywne, na boczku, mięsie, z pulpetami, bo w jesienne chłody wszyscy jesteśmy skłonni zaakceptować cięższe dania. Doskonale chronią przed uczuciem wszechogarniającego chłodu.
Życzymy smacznego!
Polecamy: 5 pomysłów na rozgrzewające zupy >>>
Wywaru można przygotować więcej i zamrozić go w małych porcjach. Niektórzy lubią zupy zabielane śmietaną, inni wolą zagęścić zupę tradycyjną zasmażką z mąki i masła. Ale można też utrzeć ugotowane ziemniaki, seler, marchew, dynię lub pieczoną paprykę bez skóry i tak zagęszczona zupa będzie "chudsza".
Wybraliśmy z gotujmy.pl także zupy zdecydowanie pożywne, na boczku, mięsie, z pulpetami, bo w jesienne chłody wszyscy jesteśmy skłonni zaakceptować cięższe dania. Doskonale chronią przed uczuciem wszechogarniającego chłodu.
Życzymy smacznego!
Polecamy: 5 pomysłów na rozgrzewające zupy >>>