Książka kucharska Faszerowane warzywa

Jeśli brakuje Ci pomysłów na ciekawe gotowanie - mamy rozwiązanie! W książce znajdziesz przepisy na warzywa faszerowane

Faszerowane warzywa
fot. Fotolia

Oczywiście warzywa najlepiej smakują w surówkach i sałatkach. Jednak nie musimy się ograniczać jedynie takiej formy podania. W kuchni dobrze od czasu do czasu coś zmienić, zaszaleć i wypróbować. Ale są też tacy, którym warzywa są mocno nie w smak. Dla jednych i drugich mamy ciekawe pomysły. Zobacz, co można wyczarować, wypełniając warzywa ulubionym farszem!

Warzywa z niespodzianką

Warzywa należą do najzdrowszej grupy produktów żywnościowych. Są niezastąpione dla osób będących na diecie, cukrzyków, dzieci i wszystkich dorosłych! Powinny one stanowić   4 porcję naszego dziennego posiłku. Najważniejsze by podawane warzywa były różnorodne i jak najmniej przetworzone! Wybierajmy wiec te sezonowe, dostępne na niewielkich bazarkach.

 

Barwne warzywna najlepiej smakują w świeżej postaci, warto je także nadziewać ulubionymi dodatkami! Papryka, cukinia, pomidory, cebula, bakłażany, kalarepki – to one stanowią podstawę smacznych faszerowanych dań. Kolorowe smakołyki  warto nadziać pożywnym ryżem, smaczną kaszą, mięsem, grzybami czy mieszanką warzywną, a nawet owocami. Tak przygotowane przysmaki doskonale zasmakują gdy je udusimy, przypieczemy bądź przyrządzimy na grillu!

W tej książce kucharskiej, zebraliśmy najlepsze przepisy naszych wielbicieli  kulinarnych pyszności! Wyjątkowo inspirujące receptury już teraz powinny zagościć w Waszych domach. W tej kulinarnej zakładce każdy znajdzie faszerowane warzywa, idealne dla siebie! Gotujcie razem z nami, zapraszamy!



Przepisy z książki kucharskiej