Książka kucharska Domowe muffinki

Czy istnieje coś lepszego niż domowej roboty małe babeczki? Są doskonałe nie tylko do kawy czy herbaty, ale i na przekąskę.

Domowe muffinki
  Muffinki to małe babeczki, które można przygotować na wiele sposobów. Mogą być zarówno słodkie jak i wytrawne. 
Ich fenomen polega na tym, że można je przygotowywać z przeróżnymi dodatkami. Mogą to być m.in, czekolada, świeże owoce, bakalie,, marcepan, budyń, czy też sery, warzywa i wędliny. 
Są bardzo proste w przygotowaniu i zawsze się udają. To niezastąpiony element na przyjęciach dla dzieci, choć i dorośli za nimi przepadają.
Nasze pociechy przy ich zdobieniu będą się doskonale bawić. Można je lukrować, polewać polewą zdobić przeróżnymi kolorowymi posypkami. Takie małe babeczki to świetny dodatek do wielkanocnego koszyczka.
W chwili obecnej na rynku dostępne są przeróżne formy do pieczenia tych słodkości. Są papierowe, silikonowe i teflonowe. Mają przeróżne kształty i wzory, które sprawią, że nasze pociechy przy ich dekorowaniu będą miały świetną zabawę. 


Przepisy z książki kucharskiej