Książka kucharska Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

W tej książce znajdziesz sprawdzone pomysły na wykorzystanie jaj, ryb, przepisy na wielkanocne sałatki.

Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc
fot. Elżbieta Żołek

Na Wielkanoc jajka królują nie tylko w koszyczkach ze święconką. To prawda  - ich główna rola to rola pisanek, ale nie brakuje dla nich miejsca na wielkanocnych stołach - na kolorowych półmiskach.

Jeśli szukasz pomysłów na faszerowanie, zdobienie czy ciekawe wykorzystanie jaj w wielkanocnym menu, koniecznie tu zajrzyj!

W książce warto szukać też przepisów na udane sałatki. Nie tylko ćwikła - również wiele innych ciekawych i smacznych propozycji.
 

Jajka faszerowane
 

Faszerowanych jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole! Istnieje mnóstwo pomysłów na smaczny farsz do jajek. Spośród naszych propozycji coś dla siebie z pewnością wybiorą zarówno zwolennicy delikatnego, jak i ostrego nadzienia. Na pewno warto wypróbować przepis na jajka o cebulowo-maślanym nadzieniu. Pozostałe przepisy na jajka faszerowane.


Klasyczne jajka w majonezie

Jajka w majonezie posypane szczypiorkiem to klasyka sama w sobie! Prosta, szybka i bardzo smaczna przystawka wielkanocna, która towarzyszy nam od zawsze. Zobacz przepisy na tradycyjne jajka w majonezie, jak i na jajka w majonezie nieco inaczej. Wybierz swój pomysł na jajka w majonezie.


Jajka po szkocku sycąca przekąska

Na wielkanocnym stole z powodzeniem sprawdzą się także jajka po szkocku. Jest to bardzo treściwa przekąska. Jajeczko i mięso mielone to połączenie doskonałe! Takie jajka na pewno zasmakują Twoim bliskim. Polecamy sprawdzony przepis na jajka po szkocku.


Śliczne galaretki w kształcie jajka

Nieco pracochłonne, ale bardzo efektowne galaretki w kształcie jajka. Urocza przystawka wielkanocna. Zimne nóżki, na które patrzy się z przyjemnością i którym wprost nie można się oprzeć. Przepis na wielkanocną galaretkę pochodzi ze świątecznego magazynu.


A może z łososiem?

Doskonałym dopełnieniem jajecznych przystawek mogą być przekąski z łososiem. Łososiowe babeczki i roladki z łososia czyJajka faszerowane łososiem i awokado wyglądają bardzo efektownie i smakują przepysznie. Przekąski z łososiem dodadzą wielkanocnemu śniadaniu elegancji i oryginalności.


Chcesz się dowiedzieć jakie zalety kryje żółtko? Zajrzyj TUTAJ >>>


Przepisy z książki kucharskiej