Kuchnia Meksykańska to jedna z najstarszych kuchni świata. Bazuje na kukurydzy, chilli i mięsie. Każdy z nas zna słynną fajite, ale czy inne dania meksykańskie są nam znane? Sięgając po smakołyki z tego regionu, warto jest wypróbować przepyszne empanadas - meksykańskie pierożki. Wypełnione mięsem i smażone na głębokim tłuszczu, kuszą chrupiącą skórką i lekko pikantnym wnętrzem. Wspaniałe quesadilla podane z kurczakiem to idealny pomysł na pożywny lunch. Koniecznie musicie wypróbować tradycyjny meksykański deser - churros z płynną czekoladą doprawioną odrobiną chilli.
Kuchnia Argentyńska obfituje w owoce morza i wyśmienite makarony. Na całym świecie znana jest natomiast z wołowiny! Przepyszne steki argentyńskie goszczą na stołach wszystkich smakoszy mięs. Z tego powodu, w kuchni tej znajdziemy mnóstwo przepisów z wykorzystaniem wołowiny - od steków począwszy, a na gulaszu skończywszy. Warto też wypróbować kiełbaski chorizo. Dodawane są do większości dań mięsnych i do sałatek. Ich wyraźny, a zarazem ostry smak podkreśla wiele dań. Na argentyński deser najlepiej nadadzą się pastelles - słodkie i kruche pierożki o nieziemskim nadzieniu śmietankowo-karmelowym.
Kuchnia Brazylijska pachnie grillem. Jest on wszechobecny. Grilluje się wszystko i wszędzie. Na ruszt trafiają mięsa, owoce morza, warzywa i słodkie owoce. Tych ostatnich w Brazylii jest pod dostatkiem. Kuszące mango walczyć będzie o miejsce na waszym stole z passiflorą i kokosami. Cennym składnikiem tej kuchni są suszone krewetki i wołowina. Można je jeść same albo stosować jako przyprawę do dań. Nikt nie przejdzie obojętnie obok sycącego feijoada completa, czyli gulaszu na sposób brazylijski. Alcatra i picanha to propozycje na wołowinę, a presunto dolce to idealne danie wieprzowe. Nie można też przegapić zupy z manioku, która zachwyca turystów odwiedzających Brazylię.
Wszystkie wymienione dania i dużo więcej będziecie mogli przygotować za pomocą mrożonek Hortexu! Ten naturalny sposób obróbki termicznej warzyw sprawia, że możecie cieszyć się ich wyśmienitym smakiem o każdej porze roku.
Kuchnia Argentyńska obfituje w owoce morza i wyśmienite makarony. Na całym świecie znana jest natomiast z wołowiny! Przepyszne steki argentyńskie goszczą na stołach wszystkich smakoszy mięs. Z tego powodu, w kuchni tej znajdziemy mnóstwo przepisów z wykorzystaniem wołowiny - od steków począwszy, a na gulaszu skończywszy. Warto też wypróbować kiełbaski chorizo. Dodawane są do większości dań mięsnych i do sałatek. Ich wyraźny, a zarazem ostry smak podkreśla wiele dań. Na argentyński deser najlepiej nadadzą się pastelles - słodkie i kruche pierożki o nieziemskim nadzieniu śmietankowo-karmelowym.
Kuchnia Brazylijska pachnie grillem. Jest on wszechobecny. Grilluje się wszystko i wszędzie. Na ruszt trafiają mięsa, owoce morza, warzywa i słodkie owoce. Tych ostatnich w Brazylii jest pod dostatkiem. Kuszące mango walczyć będzie o miejsce na waszym stole z passiflorą i kokosami. Cennym składnikiem tej kuchni są suszone krewetki i wołowina. Można je jeść same albo stosować jako przyprawę do dań. Nikt nie przejdzie obojętnie obok sycącego feijoada completa, czyli gulaszu na sposób brazylijski. Alcatra i picanha to propozycje na wołowinę, a presunto dolce to idealne danie wieprzowe. Nie można też przegapić zupy z manioku, która zachwyca turystów odwiedzających Brazylię.
Wszystkie wymienione dania i dużo więcej będziecie mogli przygotować za pomocą mrożonek Hortexu! Ten naturalny sposób obróbki termicznej warzyw sprawia, że możecie cieszyć się ich wyśmienitym smakiem o każdej porze roku.