Książka kucharska Zdrowe przekąski GOOD FOOD jest zbiorem zdrowych, lekkich przekąsek przygotowanych z użyciem extra cienkich wafli kukurydzianych i ryżowych GOOD FOOD.
Pomysłowość twórców tych przekąsek przekroczyła wszelkie wyobrażenia na temat skromnej, zdrowej kanapki. Z wafli udało się wyczarować nie tylko pożywne przekąski z dodatkiem warzyw, ale także desery czy sałatki!
Nie zabrakło także niekonwencjonalnych rozwiązań - Uczestnicy konkursu wykazali się dużą pomysłowością i wyobraźnią przygotowując zwierzątka, figurki, a nawet... wafelkową parę!
Zdrowie przede wszystkim!
Lekka, niskokaloryczna przekąska składająca się z cieniutkich wafli, to najlepszy sposób na przysmak między głównymi posiłkami!
Podczas produkcji wspomnianych wafli ryżowych i kukurydzianych, nie stosuje się dodatkowych „ulepszaczy”, a proces wypieku wpływa na utrzymanie ich świeżości przez naprawdę długi czas.
Gotowe wafle ryżowe i kukurydziane zawierają bardzo dużą ilość błonnika pokarmowego, który wpływa na szybszą przemianę materii, zwiększa objętość pokarmu w jelitach, a co za tym idzie - także uczucie sytości!
Aby dodatkowo wzbogacić przekąski przez siebie przygotowane, wystarczy wykorzystać do nich świeże warzywa, owoce i zioła. Produkty te, dzięki swoim właściwościom chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi, łagodzą ich dolegliwości a także poprawiają nasze samopoczucie, stan skóry, włosów czy paznokci!
W zbilansowanej diecie unikać należy sklepowych przekąsek, które wyrządzić nam mogą więcej szkód niż pożytku. Taki rodzaj żywności to puste kalorie, które zawierają ogromne ilości tłuszczu oraz cukru. Bezpośrednio wpływają one na podniesienie poziomu cholesterolu i insuliny, przez co czujemy się ospali i zmęczeni!
Jakie smakołyki wybierzecie, zależy już wyłącznie od Was, my zachęcamy do lektury naszych wspaniałych przepisów, w których znajdziecie tylko zdrowe produkty. Zapraszamy!
Pomysłowość twórców tych przekąsek przekroczyła wszelkie wyobrażenia na temat skromnej, zdrowej kanapki. Z wafli udało się wyczarować nie tylko pożywne przekąski z dodatkiem warzyw, ale także desery czy sałatki!
Nie zabrakło także niekonwencjonalnych rozwiązań - Uczestnicy konkursu wykazali się dużą pomysłowością i wyobraźnią przygotowując zwierzątka, figurki, a nawet... wafelkową parę!
Zdrowie przede wszystkim!
Lekka, niskokaloryczna przekąska składająca się z cieniutkich wafli, to najlepszy sposób na przysmak między głównymi posiłkami!
Podczas produkcji wspomnianych wafli ryżowych i kukurydzianych, nie stosuje się dodatkowych „ulepszaczy”, a proces wypieku wpływa na utrzymanie ich świeżości przez naprawdę długi czas.
Gotowe wafle ryżowe i kukurydziane zawierają bardzo dużą ilość błonnika pokarmowego, który wpływa na szybszą przemianę materii, zwiększa objętość pokarmu w jelitach, a co za tym idzie - także uczucie sytości!
Aby dodatkowo wzbogacić przekąski przez siebie przygotowane, wystarczy wykorzystać do nich świeże warzywa, owoce i zioła. Produkty te, dzięki swoim właściwościom chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi, łagodzą ich dolegliwości a także poprawiają nasze samopoczucie, stan skóry, włosów czy paznokci!
W zbilansowanej diecie unikać należy sklepowych przekąsek, które wyrządzić nam mogą więcej szkód niż pożytku. Taki rodzaj żywności to puste kalorie, które zawierają ogromne ilości tłuszczu oraz cukru. Bezpośrednio wpływają one na podniesienie poziomu cholesterolu i insuliny, przez co czujemy się ospali i zmęczeni!
Jakie smakołyki wybierzecie, zależy już wyłącznie od Was, my zachęcamy do lektury naszych wspaniałych przepisów, w których znajdziecie tylko zdrowe produkty. Zapraszamy!