Książka kucharska Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Znajdziesz tutaj przepisy na rozgrzewające, treściwe fasolki, ale też odchudzone wersje i te z ciekawymi dodatkami.

Fasolka po bretońsku na różne sposoby
fot. Fotolia
Fasolka po bretońsku to rozgrzewająca, pożywna potrawa, która świetnie się sprawdza w chłodniejsze dni. W tej książce kucharskiej zebraliśmy najlepsze przepisy na fasolkę.

Wartościowe warzywo

Główny składnik fasolki po bretońsku, to bez wątpienia fasola! Co w sobie kryje? Jaki ma wpływ na nasz organizm? Warzywo to jest doskonałym źródłem białka, zawiera również sporą ilość lizyny, która wpływa na wytwarzanie karnityny – wzmacniającej serce i zapobiegającej zawałowi. Fasola dostarcza również witaminy E i z grupy B, a także minerały: potas, fosfor, magnez, wapń i żelazo.

Fasolka po bretońsku to doskonałe danie obiadowe - jest bardzo pożywna, smaczna, a dodatkowo szybka w przyrządzeniu. Gorąca fasola w towarzystwie kiełbasy, boczku  i cebuli świetnie rozgrzewa zwłaszcza w chłodne dni.

Kiedy przyrządzamy tą smaczną potrawę, pamiętać musimy o wcześniejszym przygotowaniu fasoli. Jeśli chcemy użyć fasoli suszonej, zalejmy ją wodą na całą noc, szybciej się ugotuję i będzie smaczniejsza! Bardzo ważnym elementem są również dodatki w postaci ziół i przypraw, które dodają daniu wyjątkowy, niezapomniany aromat!

W tej książce umieściliśmy wiele inspirujących przepisów na tą doskonałą, tradycyjną potrawę kuchni polskiej. Zapraszamy do zapoznania się z nią!