Śledź niejedno ma imię! Hołdem dla tej pysznej rybki, którą przyrządzać można na tysiące sposobów jest ta książka kucharska. Znajdziecie tu przepisy na śledzie wigilijne i bożonarodzeniowe, matiasy, śledzie smażone i pieczone - prawdziwa śledziowa uczta!
Znakomity śledzik
Śledź to bardzo znana i ceniona ryba! Na naszych stołach znajdziemy ją zarówno podczas zakrapianych imprez, ważnych uroczystości rodzinnych i oczywiście na bożonarodzeniowym stole!
Tą znakomitą rybę przyrządzić możemy na wiele sposobów. Śledź świetnie nada się bowiem do marynowania, smażenia czy pieczenia. Bardzo dobrym pomysłem będzie również sałatka z jego dodatkiem czy niewielkie roladki z ryżowo-warzywnym farszem.
Podczas przygotowania świątecznego śledzia, pokusić się możecie o dodatki, które pozwolą Wam na zupełnie nowe doznania smakowe. Spróbujcie wzbogacić smak ryby o majeranek, musztardę, rodzynki albo miód - efekt będzie znakomity!
Smak śledzia zna chyba każdy z nas, ale czy mamy świadomość jak wartościowy to produkt? Wspomniana ryba to znakomite źródło witaminy A, B i D, a także niezbędnych pierwiastków: żelaza, cynku, fosforu czy jodu. Pamiętać należy również, że śledź mimo sporej zawartości tłuszczu jest niskokaloryczny, a zawarty w jego składzie kwas omega-3 poprawia przemianę materii, która odpowiedzialna jest za zmniejszanie wagi.
Poznaj nietypowe przepisy na śledzie i zaskocz swoich gości! Niech ta książka kucharska stanie się natchnieniem zarówno dla początkujących kucharzy, jaki i tych, którzy swoją przygodę z gotowaniem zaczęli już dawno temu. Zapraszamy!
Znakomity śledzik
Śledź to bardzo znana i ceniona ryba! Na naszych stołach znajdziemy ją zarówno podczas zakrapianych imprez, ważnych uroczystości rodzinnych i oczywiście na bożonarodzeniowym stole!
Tą znakomitą rybę przyrządzić możemy na wiele sposobów. Śledź świetnie nada się bowiem do marynowania, smażenia czy pieczenia. Bardzo dobrym pomysłem będzie również sałatka z jego dodatkiem czy niewielkie roladki z ryżowo-warzywnym farszem.
Podczas przygotowania świątecznego śledzia, pokusić się możecie o dodatki, które pozwolą Wam na zupełnie nowe doznania smakowe. Spróbujcie wzbogacić smak ryby o majeranek, musztardę, rodzynki albo miód - efekt będzie znakomity!
Smak śledzia zna chyba każdy z nas, ale czy mamy świadomość jak wartościowy to produkt? Wspomniana ryba to znakomite źródło witaminy A, B i D, a także niezbędnych pierwiastków: żelaza, cynku, fosforu czy jodu. Pamiętać należy również, że śledź mimo sporej zawartości tłuszczu jest niskokaloryczny, a zawarty w jego składzie kwas omega-3 poprawia przemianę materii, która odpowiedzialna jest za zmniejszanie wagi.
Poznaj nietypowe przepisy na śledzie i zaskocz swoich gości! Niech ta książka kucharska stanie się natchnieniem zarówno dla początkujących kucharzy, jaki i tych, którzy swoją przygodę z gotowaniem zaczęli już dawno temu. Zapraszamy!